Vår och sommar 2020

24. jul, 2020

Vårens och sommarens hundaktiviteter kom av sig för oss som för alla andra pga coronapandemin. Å andra sidan har vi äntligen fått vårt alldeles egna hus på Öland! Som vi har längtat! Här tillbringar vi så mycket tid vi kan och njuter av hav och underbar natur. 

Victor tar tid på sig att mogna, och växer s a s sakta men säkert. Han är nu 20 mån, en prydlig pojke med korrekt storlek och väger 15,4 kg. Glad och trygg och mycket enkel att leva med. En riktig goding! Bilder finns på hans egen sida.

Jasper har fyllt 10 år! Vilken lycka att få leva med sin hund i så många år! Han är pigg och glad och mattokig, och leker gärna med Victor. Dock drabbades han under våren av albuminbrist vilket föranledde behandling. Han svarade direkt på mediciner som nu fasas ut undan för undan. Vi är så tacksamma för all hjälp vi har fått från våra "husveterinärer" på Växjö Nya Djurklinik. 

Öland

24. jul, 2020

Gott nytt år! Happy New Year!

5. jan, 2020

Hösten blev jobbig för oss. Jasper drogs med en hälta som inte ville gå över trots flera veterinärbesök och röntgen. Till slut bestämde vi att veterinären skulle göra ett kirurgiskt ingrepp och den 2/12 var det dags för operation. Det visade sig att det fanns en fraktur på klobenet som inte gick att se på röntgen. Stackars Jasper som haft ont under lång tid! Nu mår han bra och går obehindrat igen med sina långa, effektiva steg! Stort tack till veterinär Katarina Sandelin på Växjö Nya Djurklinik! Nu hoppas vi på att våra planer för 2020 går att genomföra. 

Under november månad Victor var omslagspojke på Whippetklubbens hemsida. Foto: Ann-Marie Nordén

I Whippetbladets höstnummer hade jag glädjen att få skriva Stafettbenet, en presentation om mig och mina hundar och whippetliv.

Update

21. sep, 2019

Vi deltog i Svenska Whippetklubbens Riksutställning i slutet av juli. Det var mycket trevligt att träffa whippetfolk från när och fjärran, men en tryckande hetta gjorde det besvärligt för både människor och djur. Victor tappade aptiten totalt, och vi åkte faktiskt hem tidigare än beräknat. Rsultaten blev: Victor oplacerad i junklass och Jasper 2:a i seniorklass. 

3 av Jaspers döttrar (Victors kullsystrar) har debuterat i juniorklass under sommaren och vi är mycket stolta över följande resultat:

Zelig Feathertop

3 x Ex med ck, BT-4 med reservcert för rasspecialist Henrik Härling

Zelig The Sister-Years

Ex med ck, BT-4 med reservcert i Norge

Zelig Twice-Told Tales

Ex med ck

Utställning/Show

14. jul, 2019

Sommarkvällsutställning på Nybro Brukshundklubb 2019-07-11, med 154 anmälda hundar. Lille Victor gick hela vägen till BIS-final, endast 9 månader gammal! Läs mer på hans egen sida.

Local show, The Summer Evening Show in Nybro, with 154 dogs entered. Victor went all the way to BIS-final, just 9 months! Read more at his own page.